Foto: Privat

Leif A Hedlund

På morgonen den 12 september, dagen före sin 73-årsdag, fick vår älskade Leif A Hedlund, Skellefteå, flytta till det land där sjukdom inte finns.

Han föddes 1946 i den lilla byn Tjälen, strax utanför Byske. Växte upp med pappa Isak och mamma Elma och en stor syskonskara. Livet förändrades och vardagen blev enklare när de flyttade in i det nybyggda huset i Byske 1958.

Under uppväxten visade sig tydligt hans konstnärliga gåva och hantverkskunnande och som 18-åring tog han sitt gesällbrev som möbelsnickare. Det blev jobb på flera snickerier och även Myckle såg.

1968 gifte han sig med sin älskade Kerstin och familjen utökades med tre barn; Rickard, Marie och Emma, samt de älskade barnbarnen Josef, Samuel, Lucas och Saga. Hösten 2018 hade makarna lyckan att få fira guldbröllop med sin kära familj.

Ett intresse som följde med hela livet var idrott och sport, vilket bland annat resulterade i tio Stockholm maraton, några Vasalopp och mycket annat. På senare år tog golfen över och Leif älskade att spela Seniors med ”gubbarna” på torsdagar. Tyvärr gjorde sjukdom att han var tvungen sluta efter 25 år, vilket han sörjde över.

Leifs intresse för konst och hans eget konstnärskap förde honom till Solviks Folkhögskola där han kom att arbeta som konstlärare i 25 år, fram till sin pensionering, och där står också hans skulptur ”Landmärke Solvik” vid E4:an.

2014 såldes hemgården i Byske där makarna bott i nästan 40 år. De flyttade tillbaka till Skellefteå och en lägenhet i Sjungande dalen där de trivdes så bra.

Den barnatro Leif hade som liten växte till en stark gudstro och trygghet som bar hela livet ut och hans positiva personlighet och glädje fick betyda mycket för många.

Tack vare Palliativa teamet och deras vård och omsorg kunde han få sin önskan uppfylld, att få vara hemma ända till slutet.

Vi är tacksamma över att ha fått ha honom ibland oss. Sorgen och saknaden är stor, men nu får han vila i frid, på gröna ängar, tills vi möts igen.

Familjen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut