Foto: Privat

Kurt Lundqvist

Kurt Lundqvist, Skellefteå, har efter en tids sjukdom lämnat oss och flyttat till sitt himmelska hem. Han blev 84 år.

Kurt växte upp i Springliden med sina två äldre systrar, Elvy och Birgit. Han blev sin hemby trogen under större delen av sitt liv. Arbetet med jordbruk och skogsbruk på föräldragården var naturligt och påbörjades i unga år. Kurt tyckte om naturen både på fritiden och i sitt yrke som skogsarbetare.

Hans intresse för teknik och motorer var allmänt känt och en tillgång både på arbetet och hemma på gården. Ofta såg man Kurt körandes traktorer, motorcykel eller sin älskade Saab. Med sin positiva och utåtriktade personlighet tog han kontakt med alla han mötte och var omtyckt av gammal som ung.

Kurt träffade Laila som hade ett barn sedan tidigare. Tillsammans fick paret pojkarna Kenneth, Klas-Göran och Sven-Olof. De bodde i Springliden tillsammans med Kurts föräldrar. I början av 70-talet blev Kurt ensamstående far och livspusslet med barntillsyn och arbete ohållbart. Kerstin Lindström anställdes då som hushållerska. Med till Springliden följde Kerstins två yngsta barn. Kärleken går sina egna vägar och den 4 juni 1977 vigdes Kurt och Kerstin i Malå Missionskyrka. I år firade de sin 42:a bröllopsdag.

Kurt valde som vuxen att låta Jesus flytta in i sitt hjärta. Ett livsval han delade med Kerstin. Kurt valde även att berätta för andra om sin tro på Jesus på sitt naturligt öppna sätt.

Mitt i livet var Kurt med om en arbetsplatsolycka. Han förlamades från midjan och nedåt. Sakta återkom förmågan att gå, men Kurt tvingades förtidspensionera sig. Sommaren 2011 såldes gården i Springliden. Flyttlasset gick till Ursviken. Något år senare flyttade Kurt och Kerstin till Tryggheten i Skellefteå.

Kurt var alltid redo att hjälpa andra, oavsett om det gällde närmaste familjen eller någon helt okänd. En av Kurts bästa födelsedagar var när presentpengarna användes till operationer av blinda barn så de fick sin syn åter.

Kurt var varm, godhjärtad och älskad.

Familjen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut