Foto: Privat

Kerstin Nilsson

Kerstin Nilsson avled på Klockargården i Skellefteå måndagen den 16 september. Hon blev 91 år och sörjs närmast av barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Vår mamma växte upp i Storkågesträsk som nummer fem i en syskonskara på sju barn. Kerstins föräldrar, Anna och Andreas Brännström, fostrade sina barn i en kristen anda och det följde med henne hela hennes liv. Storkågeträsk stod henne mycket nära genom hela livet och hon återvände varje år för att vårda sina minnen av barndomen och se vad som förändrats sedan sist.

1951 gifte sig Kerstin med Georg Nilsson från Gagsmark och tillsammans fick de fyra barn, fem barnbarn och fyra barnbarnsbarn. Kerstin, som tidigare jobbat som telefonist, övergick till rollen som hemmafru när barnen kom. Hon höll alltid hemmet prydligt och modernt, inredning var hennes stora intresse. Man blev alltid bjuden på fikabröd och kaffe närhelst man dök upp hos Kerstin och ingen hade så gott kaffe som hon.

En omtyckt, älskad mamma har lämnat oss. Saknaden är stor, men vi är tacksamma över att fått ha henne med oss under alla dessa år.

Barnen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut