Foto: Privat

Karin Marklund

Den 15 december avled vår älskade Karin Marklund, född Stenman, Boviken, på Axlagården i Umeå. Karin blev 79 år och somnade stilla in i närvaro av sin make Birger och barnen Roger och Anneli.

Karin föddes som fjärde barnet i en syskonskara på nio i Kågemarken. Familjen hade jordbruk där barnen fick hjälpa till i det dagliga arbetet. Redan som 15-åring började hon arbeta i lanthandel i Boviken. I byn bodde Birger som en dag 1957 skjutsade hem Karin på motorcykel till Kågemarken. Efter det fortsatte de att träffas och de gifte sig juli 1961.

Paret bosatte sig i Boviken där maken Birger fortfarande bor kvar. Sonen Roger föddes 1966 och dottern Anneli 1970. När barnen var små var Karin hemma och tog hand om hem och familj, 1978 började hon arbeta på Systembolaget där hon blev kvar tills hon valde pension vid 63 års ålder.

På somrarna åkte familjen på bilsemester inom Sverige, Norge och Finland. Vinterloven tillbringades ofta i fjällen. Karins första utlandsresa gick till Kanarieöarna och därefter följde ytterligare resor till varmare länder. Många helger under 1970- och 1980-talet tillbringades med vänner på danslogar i trakten, men bäst trivdes hon ändå hemma.

Karin hade ett skarpt intellekt, en underfundig humor och var en hejare på att lösa korsord. Hon var ansvarstagande och omtänksam. Generositet och rättvisa var viktigt för henne. Hon har visat stor omsorg och kärlek till sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn och har gärna delat med sig av sin mat och sina bakverk. Familjen och syskonen var viktiga för Karin och alltid välkomna till Boviken.

I februari 2018 drabbades hon av cancer och valde att de sista veckorna att bo på på Axlagården. Karin önskade själv få tacka dagvården på Kirurgen 8 där hon fick behandling, Palliativa teamet som hjälpte henne i hemmet samt den fantastiska personalen på Axlagården.

Sorgen och saknaden är stor och vi bevarar Karins minne i våra hjärtan.

Birger, Roger och Anneli

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut