Foto: Privat

Johan Berg

Johan Berg, Norsjö, avled den 29 december på Skellefteå lasarett efter en kort tids sjukdom. Han blev 89 år.

Johan föddes i Raggsjö där han växte upp som ett av elva barn till Ida och Magnus Berg. Pappa fick tidigt hjälpa till att försörja familjen. Tillsammans med sin pappa och sina bröder högg han timmer i skogen och körde fram det med häst.

1954 fick han anställning på dåvarande Thorgrens Trä, sedermera Assi Domän, och blev företaget troget tills han gick i pension. Han var fackligt aktiv och var även fackklubbens ordförande under en period.

1960 gifte han sig med Gerd, född Johansson, från Gårdbäck. 1961 föddes deras första dotter, Ingegerd. Tillsammans med svågern Ingvar byggde pappa familjens hus i Kvarnåsen och hösten 1962 flyttade vi in. 1965 föddes den andra dottern, Helén.

Jakt och fiske var hans största intressen. Älgjakten med Gårdskläppens jaktlag var årets höjdpunkt, särskilt när han hade egna hundar med sig i jakten. Att vara ute i skog och mark, tända en eld och koka kaffe var livskvalitet. När familjen växte och han blev morfar lärde han barnbarnen hur man använder yxa och kniv och hur man tänder upp eld. Dagarna vid Lillraggsjön minns vi med glädje.

I sin ungdom spelade pappa fotboll och han var även en duktig skidåkare. Sport har alltid varit ett stort intresse och han tittade med nöje på diverse sportevenemang på TV.

Pappa kände starkt för Kvarnåsen och för de företag och föreningar som fanns i byn. Han bidrog praktiskt på många sätt och deltog gärna i de olika arrangemangen.

Mamma och pappa bodde i Kvarnåsen till 2017 när huset såldes och de flyttade till en lägenhet på Klockarbo i Norsjö. Där trivdes de bra och hade många vänner runtomkring sig.

En älskad make, pappa, svärfar och morfar har lämnat oss, men alla fina minnen bär vi med oss för alltid.

Familjen genom döttrarna

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut