Jan-Erik Lindgren

Jan-Erik föddes 17 Juli 1955, som yngste sonen i en syskonskara på sex barn, till Konrad och Lisa Lindgren i Svanström. Han visade tidigt ett stort intresse för maskiner och motorer.

Efter grundskolan i Boliden, gick han verkstads och fordonsutbildning på Anderstorp. Redan som 18– åring lämnade han Svanström och reste till Singapore, där fick han arbete hos sin kusin Bernt som hade skeppsrederi.

Efter cirka tre år kom han tillbaka till Sverige, för att läsa på sjöfartsgymnasiet i Härnösand. Han tog sin sjöingenjörsexamen på Chalmers i Göteborg. Jan-Erik fick arbete på Walleniusrederiet som maskinchef och åkte ut på de stora haven igen.

Efter att ha hamnat i en svår storm och tromb utanför Japans kust, kom han hem igen efter några år. Han fick sedan arbete vid vattenverket i Tärnaby och där bodde även storebror Stig.

I Tärnaby träffade han sin blivande hustru, Karin Andersson, de gifte sig 1990. Paret flyttade sedan till Holmsund. 1993 föddes sonen Adam och 1996 föddes dottern Hanna. I Lövholmsviken byggde han hus och det gav även prov på ett stort byggnadstekniskt kunnande. I slutet av 90-talet blev det separation. Under den här perioden arbetade han bland annat på färjan till Vasa.

Innan pensioneringen arbetade han flera år på isbrytarna Ymer och Atle. Sista åren hade Jan-Erik stort besvär med värk i ryggen och benen och han hade svårt att röra på sig. Jan–Erik fick äta mycket värktabletter och detta bidrog till hans akuta insjuknande vid midsommartid.

Han vårdades i flera veckor på IVA i Umeå, där han fick en otroligt god vård, men hans liv gick inte att rädda. Vi känner stor sorg och saknad efter hans för tidiga bortgång.

Syskonen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut