Jan-Erik ”Jalle” Wallinder


Jan-Erik ”Jalle” Wallinder, Norsjö, somnade in efter en kort tid sjukdom den 4 augusti, han blev 76 år. Jalle föddes i Örträsk och var yngsta barnet till Gustav och Frideborg Wallinder. Han hade en bror och en syster, Stig och Ally.

Efter avslutad militärtjänstgöring och studier vid folkskolan fick han jobb på stålverket Sandvik i Sandviken, Gästrikland. Det var där han träffade sin blivande fru Ann-Kristin. 1969 flyttade de tillbaka till Norsjö och Västerbotten där de fick två barn tillsammans, Greger och Cecilia. Jalle arbetade större delen av sitt yrkesverksamma liv med tillverkning av gruvmaskiner. Han var montör/servicetekniker, försäljare och han reste ibland ut i världen för att utbilda kunderna i hur maskinerna fungerade. Även på sin fritid byggde han gärna, åt sig själva och åt andra, men då handlade det mest om altaner och andra funktionella byggnationer.

Familjen och vännerna har alltid varit viktiga för Jalle och han tog varje tillfälle i akt att umgås med dem. Med familjen, med jaktlaget, med folkdanslaget, med brandkårskollegorna, med arbetskollegorna, med kyrkokören och fler därtill. Han tyckte om att resa och var gärna ute i skog och mark, det låg honom varmt om hjärtat. Flera resor har det blivit genom åren, till fjälls, fiskeresor och resor utomlands. Många mil har han också färdats i husbil tillsammans med Ann-Kristin och de tog gärna med sig barnbarnen Lina och Jennie när tillfälle gavs.

Jalle lämnar ett stort tomrum efter sig, men hans stora hjärta, hans humor och hans bullrande skratt kommer alltid att leva kvar i våra hjärtan.

Familjen genom dottern Cecilia

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut