Ingegerd Broman

Ingegerd Broman avled den 12 juli i en ålder av 88 år. Närmaste anhöriga är dottern Ingmarie med familj. Ingegerd var född i Bodan utanför Skellefteå som Oscar och Klara Stadigs tredje barn. Senare fick hon två yngre systrar.

Mamma började tidigt att arbeta, först som barnflicka och sedan som affärsbiträde, det var ett arbete som hon trivdes bra med. 1955 gifte hon sig med Eskil Broman. De bosatte sig i hans föräldrahem i Broträsk, en plats som med åren blev mamma mycket kär.

Mamma fortsatte att arbeta på affär tills jag föddes 1959 och sedan när jag börjat skolan återupptog hon det arbetet. Hon gillade också att arbeta i trädgården, att brodera och att utföra andra handarbeten. Att bjuda på kaffe med hembakt fika var en självklarhet och när folk tittade in var de alltid välkomna.

Pappa dog 2016, ungefär samtidigt blev mamma opererad för en tumör i tarmen. Efter det flyttade hon till sin syster Irene på Sörböle, när även Irene gick bort så bodde mamma kvar i lägenheten. Medan mamma bodde i lägenheten på Sörböle var besöken av hennes syster Gunhild väldigt uppskattade. Hemtjänsten gjort det möjligt för henne att bo kvar i lägenheten tills efter nyår i år, men när behovet av hjälp blev större var vi glada att mamma fick plats på Sunnanäng. Där har hon fått god och professionell vård den sista tiden.

Tomrummet efter mamma är stort men vi unnar henne att gå hem till pappa.

Ingmarie Andersson

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut