Foto: Privat

Inga Forzelius

Inga Forzelius, född Vikström, Skellefteå, har lämnat jordelivet i en ålder av 84 år. Närmast anhöriga är barnen Erik, Runa, Ewa, Folke, Karin och Sara med familjer samt framlidne sonen Anderz familj. Därtill systrarna Gunwor och Märtha med familjer.

Inga föddes den 5 januari 1935 i Ursviken där hon växte upp.

Mamma Inga gifte sig år 1955 med Thore, vår pappa, och de fick tillsammans åtta barn. Under många år flyttade familjen till olika platser, i huvudsak inom Västerbotten, för att arbeta i olika Pingstförsamlingar. Ingas stora drivkraft har varit att ta hand om familjen och hemmet. Hon lade ned ett stort och omsorgsfullt arbete och var ständigt i rörelse. Inga hade hela tiden något för händer, ofta nynnandes på någon sång från Pingstkyrkans sångbok Segertoner. Det var såklart prövosamma tider emellanåt att sköta den stora familjen, men Inga hade ett stort hjärta och ett strävsamt sinnelag. Hon engagerade sig ständigt för alla barn, barnbarn och nya familjemedlemmar och var mycket noggrann med att alla skulle få julklappar och presenter, till och med på namnsdagar. Inga ägnade även mycket tid i bön för nära och kära, vänner och bekanta.

Ingas yrkesverksamma år började när de flesta av barnen var stora. Hon studerade till vårdbiträde och jobbade på Solhaga äldreboende i Vindeln fram till sin pensionering.

De sista 19 åren bodde Inga i Skellefteå där hon bland annat engagerade sig i Pingstkyrkans secondhandbutik.

Förutom familjen hade Inga ett stort intresse för trädgårdsarbete och att vara ute och plocka bär. Hon ägnade sig även ofta åt handarbete i form av virkning och stickning. Många av alstren blev presenter som kom till nytta och glädje för släkt och vänner.

Inga fick stilla somna in på Axlagården i Umeå.

Vår älskade mamma Inga har varit en fast klippa för oss på många sätt.

Saknaden är stor, men vi bär med oss hennes ljusa minne i våra hjärtan.

Barnen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut