Foto: Privat

Ing-Marie Karlberg

Ing-Marie Karlberg, Arjeplog, avled stilla i hemmet, lördagen den 29 juni, efter en tids sjukdom. Hon fyllde 80 år i slutet av februari och lades in på lasarett strax innan. Hon kom hem till Per-Allan ungefär en vecka före midsommar, men förblev sängliggande.

Ing-Marie föddes i Åliden, Norsjö. Gifte sig med min far 1960 och samma år fick de mig. Tjugo år senare skildes de och hon träffade Per-Allan. De gifte sig midsommarafton 1983 och var ett par livet ut, förutom ett litet uppehåll. De märkte dock att de hade det bäst tillsammans och bodde några år i Laisvall, några år i Norsjö och de senaste åren i Arjeplog.

Hon arbetade bland annat på mejeriet i Norsjö, som läkarsekreterare på Norsjö sjukstuga och drev bensinstation med min far några år. Senare arbetade hon som föreståndare på banken i Laisvall.

Hennes intressen som yngre var handarbeten, senare blev det många böcker som lånades och lästes samt väldigt många korsord som löstes. Melodikrysset var ett nöje som hon nästan aldrig missade.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, jag saknar hennes glada skratt, hennes humor och dagliga telefonsamtal. Det allra sista telefonsamtalet var så sent som torsdagen innan hon avled.

Närmast sörjande är Per-Allan och jag, samt barnbarnen Marcus och Anton med familj.

Dottern Anne

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut