Foto: Privat

Hilding Sundqvist

Hilding Sundqvist, Skellefteå, avled på den vackraste sensommardagsmorgonen, den 29 augusti. Han blev 78 år.

De första åren bodde han i Finnträsk med sin mamma Ellen. Därefter flyttade de till Renholmen där hans tre halvsyskon föddes.

Redan som 14-åring började Hilding arbeta som springpojke på Fa Normans Slakteri i Byske där han med tiden avancerade till verkmästare. Han blev kvar i charkuteribranschen, med avbrott för några års studier. Sin sista anställning hade Hilding vid Gomanfabriken i Skellefteå där han arbetade som arbetsledare fram till dess nedläggning.

1967 gifte han sig med Elisabeth, de bosatte sig i Byske där deras två barn, Peter och Veronica, växte upp. 2006 lämnade paret Byske och flyttade till Skellefteå.

Hildings stora intresse var att vårda, renovera och underhålla hemmet. Som pensionär lade han ner mycket tid och möda på att rusta upp ett gammalt övergivet hus till ett trivsamt sommarhus i Elisabeths hemby Klöverfors. Där trivdes han med det nära umgänget med släkten och diskussioner kring nya projekt. Han satte en ära i att ha välskötta hus och fint på tomten.

De senaste åren drabbades han av sjukdom. Trots det kämpade han på och planerade framåt så länge krafterna räckte.

Hilding var inte de stora ordens man, men hans omsorg och strävan för att familjen, nära och kära skulle ha det bra, även när han inte längre fanns med oss, genomsyrade hela hans sätt att vara, ända fram till slutet.

Vi unnar honom vilan.

Elisabeth och barnen

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut