Foto: Privat

Gurli Andersson

Vår älskade Gurli Andersson, Skellefteå, tidigare bosatt i Flurkmark, har avlidit, 89 år gammal. Hennes närmaste är döttrarna Monica och Ulrica med familjer.

Gurli växte upp i den lilla byn Växtholm tillsammans med sina föräldrar Selma och Emil Sandström och lillasyster Elsy.

Gurli visade tidigt intresse för att sy kläder och efter avslutad skolgång fick hon möjlighet att lära sig sy och rita mönster på en syateljé i Umeå. Det var början på en skaparglädje som fortsatte genom hela livet. Hon hade säker stil och smak och en särskild blick för färg och form. Genom åren lärde hon sig många hantverkstekniker som till exempel tovning, vävning och tenntråd. Detta fick ofta ske på stunder som blev över då hon, tillsammans med maken Henry och syster och svåger, drev jordbruket i Flurkmark med mjölkproduktion och potatisodling.

När hon arbetade på vårdhemmet i Flurkmark träffade hon Henry och de gifte sig 1954. Döttrarna Monica och Ulrica föddes 1956 och 1965.

Gurlis kyrkliga engagemang i Flurkmark var stort och att planera möten, fika och annat praktiskt runt bönhuset i byn låg henne varmt om hjärtat.

Hennes generositet, gästvänlighet och mjuka sätt gjorde att hon hade många vänner. Hon visade sina barnbarn Lisa, Johan, Mattias och Markus stor kärlek och följde intresserat och aktivt allt de gjorde, bidrog med sin erfarenhet och klokskap i våra familjer.

Gurli blev änka 2013 och något år efter det flyttade hon till Skellefteå för att komma närmare sina döttrar.

Vi är så tacksamma för den fina omvårdnad mamma fick på Ömheten i Skellefteå.

Vi saknar och minns vår mamma med stor tacksamhet och glädje.

Monica och Ulrica

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut