Foto: Privat

Gunnel Johansson

En kort tid efter sin 88-årsdag somnade Gunnel Johansson, Ragvaldsträsk, in stilla och lugnt med döttrarna vid sin sida. Efter en lång sjukdomstid har hon fått ro.

Gunnel växte upp i Ragvaldsträsk tillsammans med sina föräldrar och nio syskon.

1962 gifte hon sig med Yngve och de fick tillsammans döttrarna Maria och Christina. 1978 bosatte sig familjen i Yngves hemgård i Ragvaldsträsk.

Mamma var fantastisk på att laga mat, baka, sylta och safta. Hon såg alltid till att huset var välstädat och vi barn saknade aldrig något. Tillsammans med pappa skapade hon ett gästvänligt hem och de hade alltid något att bjuda på när de fick besök.

Gunnel var stark i sin tro på Gud och det var en trygghet för henne. Hon var engagerad i verksamheten i Ragvaldsträsk bönhus under många år.

Hon har hela sitt liv varit omgiven av barn, både hemma och i arbetet. Hon fick fem barnbarn och de har tillbringat mycket tid med sin mormor som de älskade att vara hos. Barnbarnen minns och pratar om mormorsmackorna, köttbullarna, pepparkaksbak till jul och läskedryckerna som fanns uppe på övervåningen. Kojorna under trappen och hoppsängen som de fick sova i är också saker som gett våra barn mycket glädje.

När Yngve dog 2005 så var det väldigt jobbigt för Gunnel. Hon kämpade på och bodde själv i det stora huset några år tills hon 2008 flyttade till Skellefteå. För några år sedan drabbades hon av alzheimers sjukdom och kunde till slut inte bo kvar i sin lägenhet. De sista åren bodde hon därför på Linagården där hon trivdes och fick den bästa omvårdnad man kan önska. Både boendechef och personal satte guldkant på hennes tillvaro. Hon var nöjd och trygg och vi anhöriga är glada över att hon fick bo just där.

Familjen har mist en älskad mamma, mormor och svärmor. Vi kommer att sakna henne, men vi unnar henne att hon äntligen fått komma till den sista vilan.

Maria och Christina

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut