Gunnar Jonsson

Gunnar Jonsson somnade hastigt in den 15 augusti, 81 är gammal.

Han växte upp med föräldrarna Johan och Tekla samt sin syster Rudi i Längnästräsk och blev hemgården trogen ända till för två veckor sedan när han flyttade till Björkhammargården i Jörn.

Som 15-åring började han arbeta i skogen och hjälpte till med föräldrarnas jordbruk.

Gunnar träffade sin blivande maka Ruth från grannbyn Brännäs och de gifte sig en snöig oktobersöndag 1960. De har tillsammans fått tre döttrar och familjen har efterhand vuxit med mågar, barnbarn och barnbarnsbarn, som betytt mycket för honom.

Jordbruket och gården övertogs 1963 och drevs fram till 1977. Parallellt med detta arbetade han i skogen inom Skellefteå kraft fram till pensioneringen.

Gunnar var kyrkvärd i Sankt Mikaels kyrka i 20 års tid, en uppgift han betraktade som ett hedersuppdrag och utförde med värdighet och känsla.

Gunnar var intresserad av idrott. Främst fotboll där han i sin ungdom cyklade till träningar och matcher med både A- och B-laget i Jörn, men även skidor. På senare år följde han idrotterna med stort intresse på tv. Även natur, blommor, fåglar och musik var något han fann glädje i.

Vi kommer att minnas glimten i hans ögon och hans förnöjsamma natur, ömheten bortom orden och hans hjälpsamma hand. Han kommer alltid att finnas kvar i våra liv på olika sätt.

Familjen

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut