Foto: Privat

Gunilla Holmgren

Den 26 juni somnade Gunilla Holmgren, Skellefteå, in på Skellefteå lasarett efter en kort tids sjukdom. Hon blev 76 år.

Gunilla växte upp i Jörn tillsammans med brodern Lars och föräldrarna Greta och Åke Hällgren.

När mamma var 16 år träffade hon pappa Mats, de gifte sig 1965 och bodde de första åren som nygifta i Boliden. Mamma jobbade vid Boliden Mineral fram till dess att deras förstfödda dotter, Ulrica, föddes 1967. Dottern Linda föddes 1969 och vid den tiden hade familjen flyttat till Jörn. När vi döttrar var små jobbade mamma som dagmamma och senare började hon på Furuskolan där hon arbetade fram till sin pensionering.

Vår uppväxt präglades av mammas enorma omsorger för familj och barnbarn. Hon trivdes som allra bäst i stugan i Boviken, omgiven av familj och barnbarn, och vi har många ljusa minnen därifrån. Hennes främsta intressen var handarbete, blommor, bakning, böcker och korsord.

Älskade maken Mats gick bort 2014 och deras stora kärlek och omsorg för varandra följde dem genom hela livet. Senare det året flyttade mamma till Skellefteå. Vi är tacksamma för alla fina år vi haft tillsammans och all den kärlek vi fått. Mamma kommer att lämna ett stort tomrum efter sig och vi kommer att minnas henne med stor värme och tacksamhet.

Ulrica och Linda

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut