Gun Lundström

På sommarens varmaste dag och när gräset var som grönast avled vår mamma efter lång tidssjukdom. Om det var de gröna ängarna från hennes barndom och uppväxten i Ragvaldsträsk som hon tänkte på när hon alltid beskrev något vackert med en liknelsen av en sommaräng det vet vi inte.

Mamma var en riktigt livsnjutare. Det var som att hon aldrig stressade eller sa att hon hade mycket som behövdes göras i hemmet på Sunnanå. Saker blev alltid bara gjorda.

Mamma tyckte om när vi åkte till fjällen på våren och sommaren. Mycket för att det var de veckorna på året då alla i familjen var tillsammans. Hon verkligen älskade att göra i ordning maten som vi skulle ha med oss upp på fjället.

Hela sitt yrkesverksamma liv arbetade hon i livsmedelsbutiker. Hon var alltid Konsum trogen och satt även med lokalt för Socialdemokraterna i Skellefteå.

Hon var så stolt och lycklig över sina barnbarn och det var så viktigt för henne att det skulle vara rättvist. Tyvärr så fick inte mamma många år som pensionär innan alzheimern tog över henne mer och mer. När vår pappa avled i början på sommaren så kunde vi anhöriga se att hon sörjde djupt. Även om hon inte längre kunde utrycka det. Givetvis skulle dem vara med varandra även nu, dem som alltid varit vid varandras sida.

Barnen Mari & Johan

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut