Foto: Privat

Gun-Britt Johansson

Gun-Britt Johansson, född Oskarsen, Arjeplog, har stilla insomnat. Hon blev 82 år.

Hon var uppväxt i Radnejaur, i en syskonskara på fyra. I tidig ålder flyttade hon till Arjeplog där hon bland annat jobbade på Forslunds Konditori och Westermarks. När hon var 19 år träffade hon Ove och de gifte sig några år senare. De fick två barn tillsammans, Kjell och Kristin. Gun-Britt jobbade också i många år i familjens taxirörelse.

Gun-Britt älskade att ha gäster. Hon var fantastisk på att laga mat och hennes smörgåstårta är legendarisk. Hon var en riktig matmamma. Hon gillade också att vara i skogen och plocka bär och fiska. Mata fåglarna var också viktigt och en prunkande trädgård likaså. Gula rosor var hennes favoriter och självklart är det just dem som ska få följa henne till den sista vilan.

På fritiden gillade hon även i unga år att rotslöjda, sy och dansa - inte samtidigt dock. Längdskidåkning låg henne varmt om hjärtat och Vinterstudion var vinterns favorit på teven.

Humor var något som fanns med, även när sjukdomen tog ut sin rätt, och många är vi som alltid kommer att komma ihåg de plirande ögonen och det varma leendet.

De sista åren bodde hon hemma, trots att sjukdomen eskalerade. Detta hade inte varit möjligt utan den fantastiska vården, omsorgen och hjälpen från personalen i hemtjänsten.

Gun-Britt var en kämpe och själva sinnebilden för en varm själ. En fantastisk kvinna som, trots ofattbara motgångar i livet, valde att se glaset som halvfullt och kämpa vidare.

Hon efterlämnar barn, barnbarn och många nära kära som för alltid har en alldeles speciell plats i sina hjärtan för henne och som känner tacksamhet över att hon en gång fanns i deras liv.

Familjen

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut