Foto: Privat

Gerda Lidström

På lördagskvällen, den 31 augusti, somnade vår älskade mamma, mormor, gammelmormor och gammelmormors mor Gerda Maria Lidström, Skellefteå, lugnt och stilla in på Höjdens äldreboende i en ålder av 95 år.

Mamma föddes 1924 av Knut och Hildur Hedberg i Häggnäs, Istermyrliden, som nummer tre i en barnaskara på nio.

Hon gifte sig med Alf Lidström och fick efter krigsslutet 1945 åtta barn. Livet var i början ytterst strävsamt, men den starka tron och livsviljan skapade tillsammans med pappa Alf ett fantastiskt och rogivande hem för den växande barnaskaran. Vi flyttade 1954 till ett av pappa nybyggt hus i Bureå där alla behov för familjen uppfylldes. Mamma Gerda fick tidigt rykte om sig att vara otrolig på att sy och klä barnen fint och alla förundrades över hur hon kunde hantera en så stor barnaskara så bra.

Mamma tyckte om folk och gillade att baka och stå i, så det blev givetvis många tillfällen med ett rikligt dukat kaffebord och träffar med släkten, något som vi barn givetvis tyckte var roligt. Både pappa och mamma engagerade sig i kyrkans verksamhet och deltog i kyrkokören i Bureå, såväl som i S:t Olovs kyrka i Skellefteå efter att man sålt huset i Bureå.

Mamma var en glad, kärleksfull och trygg person som alltid värnade om oss barn och fick, som krona på verket, slutligen delta på en helt underbar bild med fem generationer. Hon var anmärkningsvärt klar i huvudet ända intill slutet och uttryckte ofta sin tacksamhet över vårdpersonalen på avdelningen Åsen vid Höjdens äldreboende där hon trivdes jättefint.

Vår mamma lämnar ett enormt tomrum efter sig. Vi barn med familjer har varit outsägligt lyckligt lottade som fick ha en sådan fantastisk och underbar mor.

Alla barn med familjer

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut