Gerd Berg

Gerd Berg, somnade lugnt och stilla i sitt hem på Solbacka i Norsjö den 10 augusti. Hon blev 85 år.

Mamma Gerd växte upp i Gårdbäck med storebror Ingvar och föräldrarna Johan och Betty Johansson. När mamma var bara 8 år drabbades familjen svårt. Johan avled i cancer och Betty och barnen fick kämpa vidare utan familjeförsörjare.

I ungdomsåren träffade mamma vår pappa Johan. De gifte sig 1960 och bosatte sig i Kvarnåsen. 1961 kom första dottern Ingegerd. 1965 föddes Helén.

Mamma skötte om hemmet för att sedan börja arbeta inom hemtjänsten och som hemvårdarinna. Hon var aktiv i församlingen och bidrog med bland annat sång, bakning och städning. Hon var intresserad av missions- och hjälparbete och skickade bland annat lådor med kläder och annat till behövande.

Vårt hem var öppet och det fanns ofta någon extra gäst vid mat- eller fikabordet. Det som bjöds på var hemlagat från grunden och sorterna på kakfaten var alltid fler än tre.

När mamma blev mormor gick hon in i rollen helhjärtat och det fanns ingen som serverade lika gott och rikligt fika som hon.

Mamma hade ett stort klädintresse och bland det roligaste hon visste var när vi kunde följas ut på någon shoppingtur.

Mamma drabbades av flera krämpor och sjukdomar men behöll in mot slutet en glödande livsgnista och tro på att det nog skulle ”bli bättre”.

I december 2018 avled pappa Johan efter en kortare tids sjukdom och mamma blev änka.

Nu är de tillsammans igen. Sov gott.

Döttrarna

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut