Evy Karlsson

Min älskade hustru. Vår älskade mamma, svärmor, farmor och mormor Evy somnade in den 23 juli på Skellefteå lasarett efter en kort tids sjukdom. Hon blev 74 år gammal. Evy växte upp i Skråmträsk tillsammans med sina föräldrar Axel och Maja Larsson, och storasyster Borghild.

hon studerade på handelsgymnasiet i Skellefteå och efter studenten började hon arbeta på bank. Senare omskolade hon sig och gick socionomutbildningen i Umeå. Evy arbetade som kurator på Barn och Ungdomshabiliteringen i Skellefteå fram till sin pensionering.

I Skråmträsk har Evy bott större delen av sitt liv och det var där i hennes familjehem, som hon och maken Martin bosatte sig efter giftermålet våren 1974. Där uppfostrade makarna sina tre barn, Mattias, Jenny och Sandra.

Vår älskade mamma gillade matlagning och bakning och det var något som hon var mycket duktig på. Vi kommer sakna mammas goda mat och hennes skicklighet i bagarstugan. Trädgård och odling var också ett stort fritidsintresse och otaliga är de timmar som mamma arbetat i trädgården för att lyckas med såväl blommor som grönsaksodling. Mamma hade ett starkt engagemang inom föreningslivet och hon fann även stor glädje i auktioner och loppisfynd.

Mamma var en stolt mormor och farmor till fem barnbarn och hon trivdes som bäst när hela familjen var samlad i huset i Skråmträsk.

Vår sorg och saknad är stor. I sorgen minns vi med stor kärlek mammas omtänksamhet, värme och kämparglöd.

Familjen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut