Elsy Lundgren

Den 26 juli somnade Elsy Lundgren, Bastuträsk in. Hon blev 84 år gammal.

Elsy föddes i Bjurträsk och var dotter till Anna och Uno Viksten. Grundskolan gick hon i Kalvträsk på grund av att familjen drabbades av tbc. I Kalvträsk bodde hon hos sin moster Agnes. En moster som hon höll väldigt kär.

Elsy utbildade sig till damfrisörska och hade frisering i Flarken och sedan i Bastuträsk. I slutet av 60-talet började hon arbeta på Bok- och pappershandeln i Norsjö. 1983 började Elsy på Holmlunds livsmedel där hon arbetade fram till sin pension.

I sin ungdom träffade hon Bengt Lundgren från Bastuträsk som hon gifte sig med 1958. 1960 föddes sonen Ronald och 1966 föddes dottern Anneli.

Stora intressen har bland annat varit idrott. Hon var ledare för Bastuträsk fotbollsflickor och 1978 fick hon förmånen att vara med att vinna 70-iaden.

Mamma hade en enormt stor omsorg om familjen och speciellt barn och barnbarn. Hon trivdes som allra bäst när alla var samlade och speciellt i sommarstugan i Grankälen. Hon lät ingen åka hem utan att först ha ätit eller druckit en kopp kaffe. Även omsorg om djur präglade henne. Andra intressen var bärplockning, blommor, bakning och handarbete, speciellt vävning.

De sista åren drabbades mamma av demens och blev väl omhändertagen på Bäckgården i Bastuträsk.

Vi är tacksamma för alla fina år vi haft tillsammans och all den kärlek vi fått.

Familjen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut