Foto: Privat

Eivor Jakobsson

Eivor Jakobsson, tidigare Röjmyr, Skellefteå, somnade in lugnt och stilla den 16 september efter en tids sjukdom. Hon blev 84 år.

Eivor föddes 1934 och växte upp i Gerusalen, Nysätra socken, som nummer tre av fem syskon.

Hon träffade Lennart och de gifte sig 1955. De bosatte sig i Flarken och fick 1957 en son och 1959 en dotter. Efter några år gick flyttlasset till Skellefteå där de blev kvar livet ut.

I takt med att barnen blev äldre började Eivor arbeta som sjukvårdsbiträde på Skellefteå lasarett, vidareutbildade sig sedan till undersköterska och fortsatte på samma arbetsplats fram till pensioneringen. Eivor trivdes med både yrket och arbetskamraterna.

Tillsammans hade makarna övertagit Lennarts föräldrahem som sommarställe. Med liv, lust och hårt arbete skapade de där sitt paradis. Eivor ville ha en fungerande bakugn i sommarstugan på gården. Där bakades det mycket ljusugnsbröd, mjukkaka och pizza.

Eivor var väldigt intresserad av hantverk och handarbete: Korgar av rot och näver, halmslöjd och vävning. En stickning var alltid i gång. Att sy kläder var ett tidigt intresse. Trädgårdsarbete och att plocka bär var också roligt. Hon var väldigt sportintresserad och följde allt som sändes i teve.

2015 blev hon änka, då fanns där vännen Ingvar som ett stort stöd och glädje för Eivor.

Efter att hälsan började svikta bodde hon de sista åren på Sunnanäng där hon fick den bästa omvårdnad.

Eivor var glad och omtänksam och mån om att hjälpa andra.

När hon nu lämnat oss känner vi stor saknad och sorg.

Sören och Carina

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut