Foto: Privat

Egon Andersson

Vår käre Egon Andersson, Skellefteå, har efter en tids sjukdom nu somnat in i en ålder av 80 år.

Egon föddes i Sjön, Hjoggböle, 1946 flyttade familjen till Norra Hedensbyn. Egon umgicks mycket med sin yngre bror Östen i unga år. De var båda natur- och fotointresserade och gjorde bland annat fjällresor tillsammans.

Sitt livs kärlek träffade Egon 1963. Marianne och Egon gifte sig 1966 i S:t Olovs kyrka och fick tillsammans två barn, Lars-Erik och Elisabet.

Egon utbildade sig till byggnadssnickare 1959-1960 och jobbade inom den branschen i många år på flertalet olika byggfirmor. 1988 erbjöds han en tjänst som fastighetsskötare på Vintergatans Köpcentrum, NCC Fastigheter AB.

Egon tyckte om att resa. Under årens lopp blev det åtskilliga resor, framför allt inom Sverige men även till bland annat Österrike och Skottland. Väldigt mysigt var det när han satt försjunken i en kartbok för att planera sina resor.

Hans fritidsintressen var möbelsnickerier, trädgård, historia, klassisk och andlig musik. Vidare tyckte han om att dokumentera, Egon lämnar efter sig en rik skatt av dagböcker och foton. Så fina minnen för oss.

Egon var medlem i EFS och hans värderingar präglades av hans kristna tro. Han var aktiv i Mobacken-utskottet, S:t Olovs kyrka och RKF.

I EFS fann pappa och mamma stor gemenskap och träffade personer som blev deras vänner hela livet. Egons tro på Gud har följt honom hela livet och han var trygg i sin gudstro. Egon var allmänbildad och genuin, samtalen vi hade hemma kunde beröra allt - smått och stort, högt och lågt.

Saknaden är stor, men vi minns med glädje den fina familjegemenskapen som vi ofta delade. Han får nu vila i Guds stora och kärleksfulla famn.

Familjen

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut