Foto: Privat

Berndt Lindström

Sent på midsommardagen, den 22 juni, somnade Berndt Lindström, Risliden, in på äldreboendet Solbacka i Norsjö. Han blev 81 år.

Pappa föddes i Risliden år 1937 som Artur och Emmys fjärde barn, i en barnaskara på nio.

Som ung arbetade pappa hemma på gården och senare också i skogen. Han började studera på Edelviks folkhögskola, men efter ett år återgick han till skogsarbetet.

1961 träffade han sin livskamrat, min mamma Christina. De gifte sig 1966 och bosatte sig i Norsjö. Han började köra buss och fortsatte med det tills ryggen till slut sade ifrån. Jag, Susanne, föddes 1969 och då hade mamma och pappa flyttat till Risliden. Först hyrde de ett hus i byn, men flyttade snart in på övervåningen på pappas hemställe, med Artur och Emmy på nedervåningen. Pappa blev sjukpensionär på halvtid och började jobba på Samhall där han trivdes och jobbade tills han gick i pension.

Pappa ägnade mycket tid åt olika byggprojekt på gården, men ett av de riktigt stora intressena var jakt. I hundhuset fanns allt som oftast en hamiltonstövare eller två. Många hundutställningar och jaktprov blev det. Många vänner, både fyrbenta och tvåbenta, blev det också.

Ett annat stort intresse var musiken. Dragspelet och de två egenbyggda nyckelharporna var favoriterna, men även gitarren, tramporgeln och min fiol motionerades. Många mornar började med "Novelty Accordion" ute på altanen.

På äldre dar spelade och sjöng pappa i "Rislikören", spelade med folkdanslaget och med musikgänget "Björnfrossa". Han spelade med Björnfrossan på äldreboenden tills för två år sedan då han inte orkade längre.

Pappa var glad och förnöjsam och hade stor omtanke om sin familj och vänner.

Vi saknar honom och tomrummet är stort.

Christina och Susanne med familj

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut