Foto: Privat

Barbro Aronsson

Barbro Aronsson, Nyhamn, somnade in efter en tids sjukdom på natten mot midsommarafton. Hon blev 83 år.

Barbro växte upp på Långön tillsammans med sina föräldrar Sigurd och Agda och syskonen Ulla-Britt, Bosse, Patrik och Björn.

Hennes yrkesbana började som kokerska på Björnsholmen, tillsammans med två väninnor, och efter det åkte hon till F21 i Luleå. Där arbetade hon tillsammans med sin syster Ulla-Britt i köket.

Efter en tid blev mamma Agda sjuk så Barbro valde att åka hem för att hjälpa till i barndomshemmet. Kort därefter träffade Barbro sin stora kärlek, Arne Aronsson, som hon senare skulle gifta sig med och tillsammans fick de en dotter, Yvonne.

Barbro och Arne bosatte sig på Nyhamn där Barbro började arbeta som dagbarnvårdare och det fortsatte hon med fram till pensioneringen. Barbro var väldigt omtyckt av barnen som hade henne som ”dagmamma”. Många av dem har valt att ha fortsatt kontakt med Barbro under åren och det var väldigt uppskattat av henne.

Fritiden bestod av dans, resor, bak, syjuntan och spelkvällar med Yatzy och olika kortspel. Barbro både sydde och stickade mycket och vi är många som fått minst ett par TV-sockor av henne genom åren. Barnbarnsbarnen lärde sig ganska snabbt att i byrålådan i hallen fanns det alltid ett par som passade dem.

En stor lycka i Barbros liv har varit barnbarn och barnbarnsbarn och den glädjen och kärleken har varit besvarad då hon haft en stor plats och varit närvarande i deras liv. Vi kommer aldrig att glömma hennes fantastiskt goda mat och hennes utsökta småkakor. Vi är så innerligt tacksamma över Barbro, att vi har fått vara en del av hennes liv. Hon kommer att vara i våra hjärtan livet ut.

Familjen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut