Dödsfall: Lennart Hedman, Skellefteå

Dödsfall: Lennart Hedman, Skellefteå

Dödsfall2020-05-16 05:00

Lennart Hedman avled, lugnt och stilla omgiven av sina närmaste, på boendet Sunnanäng. Han blev 86 år. Lennart föddes och växte upp i Drängsmark med sina föräldrar och sin tre år äldre bror Torsten. Under barn- och ungdomsåren var Lennart mycket intresserad av olika sporter och engagerade sig i idrottsföreningen i byn. Han spelade under en tid trummor tillsammans med sin vän Svante, i Svantes orkester.

Lennart tog realexamen vid läroverket i Skellefteå och började en tid senare arbeta på BP. Han blev trogen bensinbranschen resten av sitt yrkesverksamma liv. Lennart var drivande inom motorsport, SMS, på 50-60-talet, då han och föreningen bland annat engagerade ”Helgonet”, Roger Moore, till en motortävling på Skellefteå Flygplats. Mellan 1983 och 1998 drev han BP, senare Statoil, som ett familjeföretag i Bureå.

Lennart och Kerstin gifte sig 1959. De två efterlängtade barnen Niclas och Nina föddes 1971 och 1977. Somrarna tillbringade familjen i stugan i Båtvik, Yttervik och vintern i fjällstugan i Ammarnäs. Båda de platserna betydde mycket för honom. 1998 blev Lennart änkeman, sålde Statoil i Bureå och blev pensionär.

En kort tid därefter träffade han Monica, som han delade resten av sitt liv med. Efter 2007 som gifta.

Som pensionär var Lennart engagerad i flera föreningar, bland annat Skellefteå AIK och Jazzklubben Boston.

År 2000 föddes Lennarts första barnbarn och totalt berikades han med fem barnbarn, som alla betydde väldigt mycket för honom.

Saknaden efter min make, vår pappa, morfar, farfar och svärfar är enorm, men vi bär med oss minnet av honom i våra hjärtan, för alltid. Tack för allt du gjort för oss.

Monica, Nina och Niclas

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!