Anna Norberg

Anna föddes i Södra Sandträsk den 28 augusti 1932. Hon var äldsta syskonet och hade två yngre bröder.

Redan som 16-åring fann hon sin kärlek i Signar från samma by. De gifte sig 1954 och fick tillsammans fyra pojkar.

Anna har jobbat som sömmerska i Arvidsjaur, gått på husmorsskola och sen arbetat på skogsbruksskolan i Lidmyrliden. När familjen utökades med barn ägnade hon sin tid och kraft till familjen till dess att barnen hade blivit större, först då utbildade hon sig till vårdbiträde och började jobba inom vården.

Efter några år i Laisvall och Gävle flyttade familjen till Jörn där de blivit kvar fram till idag.

Stora intressen har varit matlagning, bakning och att sköta hemmet. Vävstugan i Jörn var under en lång period en plats för hantverk och umgänge med vänner. Sommarstugan vid barndomshemmet har alltid varit en viktig plats för Anna.

Familjen har alltid legat Anna varmt om hjärtat. Att ha ett öppet hem och visa omsorg om andra har varit viktigt för henne. Annas varma kristna tro har genomsyrat hennes livsgärning. Hon har haft sitt andliga hem inom EFS och dess missionsarbete där hon genom åren varit engagerad i allt från barn och ungdomsarbete till sångkör.

En älskad maka, mor, svärmor, farmor och gammelfarmor har efter ett långt och innehållsrikt liv kommit hem till Jesus och vi är så tacksamma för den tid vi fått tillsammans.

Signar och barnen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut