Ann-Marie Stenlund

Mamma föddes den 11 april 1929, som äldsta barnet till Hilda och Verner Edholm. Familjen bodde i Tängsta, Sollefteå och familjen utökades så småningom med ytterligare tre barn. När mamma avslutat sin sex åriga skolgång fick hon arbeta som piga åt en grannfamilj i byn. Hon började så småningom att vikariera på olika postkontor och det var ett arbete som hon trivdes mycket bra med. När hon hade tagit körkortet arbetade hon även som lantbrevbärare samt körde taxi.

I början på 60-talet träffade hon Gunnar Stenlund från Jörn. De gifte sig 1965 och flyttlasset gick till Skelleftehamn där Gunnar fått jobb på järnvägsstationen. Året efter föddes jag som ett mycket efterlängtat barn. Efter några år förvärvades ett litet sommartorp i Åbyn, Burträsk.

Mamma blev änka 1986 då pappa hastigt och oväntat avled.

Mamma tyckte om att klura ut tekniska lösningar på praktiska problem och var mycket händig. Det blev många skidturer och promenader genom åren. På äldre dagar insåg hon snabbt att rullatorn var ett utomordentligt fordon och var bland de första att anamma den.

I över 50 år var hon en trogen kyrkobesökare i Sankt Örjans kyrkan. Hon var aktiv i församlingslivet och har bland annat stickat många par sockar till barnhemsbarn.

Mamma fick vänta länge på egna barnbarn men desto större var lyckan när de äntligen kom. Hon var så glad över att på nära håll kunna vara delaktig i deras uppväxt och månade om deras bästa.

Mamma fick ett långt liv och har genom åren följt många vänner till den sista vilan. Hon bodde i egen lägenhet och fick vara pigg och klar enda till det sista halvåret.

Tack för allt mamma.

DOTTERN INGER

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut