Allt fler svenskar twittrar, det vill säga kommunicerar på nätet genom att lägga ut korta inlägg (max 140 tecken) och samtidigt följa andra personers åsikter.
2012 slog Twitter igenom lite bredare i Sverige. 190 000 nya konton skapades under det året och även om tillströmningen avtagit så finns det numera ungefär 475 000 svenska konton.
Det har naturligtvis twittrats en hel del under valrörelsen och frågan som många ställer sig är hur mycket detta twittrande påverkat det politiska samtalet och valet. Är det nya aktörer som dyker upp eller samma personer som bara flyttar över till ett nytt medium?
Många menar att Twitters politiska inflytande är stort. Andra hävdar motsatsen, att Twitter är överskattat som politisk kraft.
Vem som har rätt är svårt att avgöra. En forskare vid Institutet för medier och kommunikasjon vid universitet i Oslo säger i en artikel i Dagens Nyheter att det är svårt att mäta det inflytande som Twitter kan tänkas ha eftersom det finns så många olika sätt att mäta aktiviteterna på nätet.
Men Martin Karlsson, doktor i statsvetenskap vid Örebro universitet, och som forskar om informationsteknologins betydelse för demokratin, påstår i samma artikel att Socialdemokraterna i den förra valrörelsen var det mest framgångsrika partiet sett till hur ofta inläggen delades i bloggosfären.
Men trots det förlorade partiet valet. Något som kan tolkas som att Twitter och sociala medier trots allt inte har så stort inflytande jämfört med det traditionella kampanjandet.
Å andra sidan har, enligt Karlsson, allt fler politiskt intresserade nu lämnat bloggosfären för att i stället använda Twitter. Twitter anses ha ett format som passar bättre i en valrörelse och är dessutom inte lika tidskrävande som en blogg.
Om denna flyttning från blogg till Twitter har gjort att valrörelsen påverkats mer än tidigare är dock tveksamt. Nästan en halv miljon som twittrar låter i och för sig mycket. Men många twittrar inte om politik och eftersom det finns över 7,3 miljoner röstberättigade svenskar så innebär det att mer än 90 procent av valmanskåren inte följer med i Twitter-flödet.
Bengt Enqvist
tidigare redaktionschef på Norran