tider som dessa, när det politiska läget är oroligt, är Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet stolta över att ha fått fortsatt förtroende att leda det nya Region Västerbotten.
Vi har en mandatperiod framför oss där vi kommer att kunna se resultatet av det arbete som vi lagt grunden för de senaste åren.
Inte minst när det kommer till att säkerställa en god vård och attraktiva livsmiljöer i hela länet.
Att alla i Västerbotten ska ha tillgång till en jämlik vård är en vision som vi inte tummar på. Därför är det viktigt för oss att fortsätta arbetet med att kunna erbjuda våra medborgare en hälso- och sjukvård som allt mer fokuserar på en nära vård med patienten i centrum.
Den med störst behov ska alltid få vård först.
Västerbotten är redan i dag ett framstående län när det kommer till digitala lösningar. Det är ett område som vi kommer att fortsätta att utveckla.
Det kommer bland annat att handla om att skapa fler vägar in i vården, och med det större tillgänglighet.
Samarbetet mellan regionen och länets kommuner kommer genom regionbildningen att fördjupas och utvecklas.
Det kommer att gynna hälso- och sjukvården, den regionala utvecklingen och länets invånare.
De stora utmaningarna vi kommer att möta den här mandatperioden är omstruktureringar för att få ordning på den höga kostnadsutvecklingen. Trenden är ohållbar.
Vi har fått mycket gjort den gångna mandatperioden. En lång rad reformer som S/MP-regeringen, tillsammans med Vänsterpartiet, har infört, tillsammans med en rödgrön majoritet i länet, har legat till grund för en politik som gjort och fortsätter att göra skillnad för alla västerbottningar.
En marknadsanpassad vård, där politiska prioriteringar får stå tillbaka till förmån för marknadens nycker, har inte fått något utrymme i Västerbotten. Det är vi stolta över.
Förutom de årliga välfärdsmiljarderna har det gjorts flera riktade satsningar för att göra vården mer jämlik och landstinget till en bättre arbetsplats.
För att stärka såväl kvaliteten som tillgängligheten i vården har riktade satsningar gjorts på personalen. Fler utbildningsplatser med studielön för sjuksköterskor, som vill vidareutbilda sig, ett utökat antal AT- och ST-läkartjänster, samt försök med arbetstidsförkortning är några exempel.
Vi har också infört avgiftsfri tandvård för unga upp till 23 år, avgiftsfri öppenvård för personer som är 85 år och äldre, avgiftsfri mammografi, avgiftsfria preventivmedel för unga upp till 21 år samt avgiftsfria glasögon och avgiftsfri receptbelagd medicin för barn.
De stora utmaningarna vi kommer att möta den här mandatperioden är omstruktureringar för att få ordning på den höga kostnadsutvecklingen. Trenden är ohållbar.
Vi står mitt i en tid när vi går från en traditionell vårdkedja till nya lösningar, nya kommunikationsvägar, ny teknik och nya arbetssätt. Det är en omställning som kräver tid och beslutsamhet.
En trygg majoritet, med en tydlig politisk riktning och tydliga politiska visioner, har goda förutsättningar att leda det arbetet.
Peter Olofsson (S), landstingsråd
LiseLotte Olsson (V), landstingsråd
Emma Lindqvist (MP), landstingsråd