En märklig argumentation

Replik. Trots att byggnaden ifråga är stängd av arbetsmiljöskäl, och trots att renoveringskalkyler för badhus bedöms som mycket osäkra, påstås det att det inte är några större fel på byggnaden och att den i stället borde renoveras.

Foto: Foto: Ledarredaktion

Not Found2016-02-19 03:26
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Östen Isakssons och Olle Lundqvists (Skellefteå Kanotklubb) replik ”Summan av ’närintressen’” publicerad i Norran och på norran.se måndagen den 15 februari 2016.

Som jag tidigare nämnt är ett av de stora problemen med diskussionerna kring Örjansbadet i Skelleftehamn att viljorna är så många – och kraven ännu fler.

Den senaste repliken i Norran skriven av Östen Isaksson och Olle Lundqvist från Skellefteå Kanotklubb –  Summan av ”särintressen”, 15/2 2016 – utgör inget undantag.

Jag har, vid flera tillfällen, sagt att vi i fritidsnämnden är öppna för olika lösningar vad gäller Örjansbadet, men att det är budgeten som, i slutändan, bestämmer vad vi har råd med.

Utformningen är inte beslutad. Jag försöker inte lura någon, men vill heller inte ge sken av att jag förväntar mig några underverk.

Argumenten som kommer fram gör mig också fundersam. Trots att byggnaden ifråga är stängd av arbetsmiljöskäl, och trots att renoveringskalkyler för badhus bedöms som mycket osäkra, påstås det att det inte är några större fel på byggnaden och att den i stället borde renoveras.

Det påstås att Eddahallen inte är godkänd för exempelvis kanotpolo, samtidigt som man förespråkar en renovering av en bassäng som inte ens är i närheten av att vara det. Sedan lyfter man in ett önskemål om en ännu större bassäng som definitivt kräver ett nybygge.

Att det behövs en 25-metersbassäng för simundervisning är också rent nonsens. Skellefteå kommun ligger i topp bland Sveriges kommuner när det gäller badhus i förhållande till antalet invånare.

Om inte vi klarar av simundervisningen kan man verkligen undra hur det fungerar i de andra 287 kommunerna som har sämre förutsättningar än vad vi har.

Vad det handlar om är att olika intressegrupper försöker lösa sina respektive föreningars behov med hjälp av haltande argument om allmännyttan.

Beslutet om utformningen av det nya badet i Skelleftehamn kommer att ske efter dialog med allmänheten och med målet att det ska bli så bra som möjligt både för Skelleftehamnsborna och för kommunens invånare i stort.

Daniel Ådin(S)

fritidsnämndens ordförande

Fotnot: Med den här repliken från fritidsnämndens ordförande Daniel Ådin avslutas den här debatten om Örjansbadet i Skelleftehamn.

undefined
Allt riskerar sluta med ett magplaskVill ha mycket för pengarnaRäkna summan av ”särintressen”