Foto: JESSICA GOW / TT

Insändare: Tjej i sexan – jag är orolig över min framtid

Feminism är till för alla. Du som läser detta undrar säkert vad jag menar. Feminismen är något som hjälper oss på vägen till ett helt jämställt land. Vi har till och med stiftat en lag om jämställdhet. Alla kan delta i den rörelsen.

Feminismen är en idé som går ut på allas lika värde. Kvinnor får till exempel inte lika mycket i lön som männen på samma jobb. Killar kräver också mer uppmärksamhet, som då de till exempel ropar rakt ut i klassrummet.

Jag tror att en av anledningarna till att vi inte är helt jämställda beror på alla osynliga normer. Ett skäl kan vara att man oftast ger Barbiedockor till tjejer och leksaksbilar till killar, och då är det tydligen fel om en tjej skulle vilja leka med bilar eller tvärtom. Det viktiga är att vi är uppmärksamma mot alla osynliga normer och det hjälper feminismen till med.

Feminismen är bra därför att vi får ett mycket rättvisare land om vi har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Kvinnor, män och hela samhället hade mått mycket bättre av det. Eller ska inte alla få ha samma rättigheter?

Själv är jag en tjej som går i sexan och är orolig över min framtid. Jag kräver att få samma möjligheter som alla andra, oavsett kön.

P.O

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut