Foto: Jessica Gow/TT

Insändare: Postutdelningen blir allt senare

Något har hänt med postutdelningen. Under sommarmånaderna kom posten nästan uteslutande vid lunchtid. Numera kommer posten ibland klockan 17.30, någon gång i augusti var den verkligt sen och jag gav upp brevlådeöppningen vid 18-tiden, men när jag vittjade den på morgonen var där post.

Det tycks ha blivit en sämre arbetsmiljö för brevbärarna. Vid ett tillfälle såg jag en väldigt stressad brevbärare i en gul postbil kryssa omkring mellan husen i bostadsområdet. Den utgjorde ingen fara för fotgängare, men man såg på arbetssättet och den den ryckiga körningen att det förmodligen var någon som körde dubbla utdelningsområden.

Vi är ändå lyckligt lottade i Skellefteå om vi jämför med inlandet där posten på en del orter bara delas ut två till tre dagar i veckan. Det har blivit något fel med det som tidigare kallades statliga verk: Televerket, Posten, Statens järnvägar och Apoteket. Även sjukvården och skolan kan räknas in.

Detta får mig att tänka på den gamla sången ”Where have all the flowers gone?” Svaret blir ungefär: de har gått till privatiseringar, nästan allihop.

Olov Wikström, Skellefteå

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut