Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare: Om Ryssland är vargen så är väl USA björnen

Liberalerna tycker att Sverige måste rusta upp försvaret för att kunna tackla den farliga ryska björnen vid ett eventuellt anfall. Ett anfall som liknar gamla skrönor om den hemska vargen som gärna slukar alla människor de träffar på. Då är väl USA den snälla kramgoa björnen som bara äter blåbär antar jag. Själv skulle jag mycket hellre stöta på en varg än en björn i skogen då jag inte är hund.

Vore det inte bättre att istället lägga dessa miljoner kronor på att anställa lugna och stabila poliser? Det vore även på tiden att ersätta nämdemännen i tingsrätten som utan kunskap om våra lagar ganska ofta röstar mot domaren. Jag har inget emot varken liberaler eller nämdemän, men tror de flesta vill bli rättvist behandlade och kunna lita på polisen i akuta lägen. Ekonomi handlar väl om att använda våra skattepengar på bästa sätt?

Stefan Löfven framstår för mig som en utmärkt landsfader vid sidan av herr Putin som dock verkar smart och hövlig, något som man inte kan anklaga mannen som sitter i Vita huset för.

P Lindholm – ej politiskt engagerad

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut