Sara Kulturhus.
Sara Kulturhus. Foto: Lars Eriksson

Insändare: Kommunens framtidstro – bara tomma ord

Enligt kommunalrådet Lorents Burman var kommunens beslut att bygga Sara Kulturhus en anledning till att Northvolt valde Skellefteå. Det skriver han i sin ledare i senaste numret av Skellefteå-tidningen. Kommunalrådet avslutar sin text med: ”Vi fortsätter att satsa – för vi tror på framtiden”. Om man tillåter sig att vara lite konspiratorisk kan man fundera på om Northvolt var anledningen till att kommunen sparkade igång bygget av kulturhuset.

En annan text i tidningen berättar om hur man ska få människor att flytta till Skellefteå. Men vad är det man läser om i vår lokaltidning? Jo, om neddragningar, besparingar, uppsägningar och budgetar som inte håller. Verksamheter som skola, äldreomsorg och snöskottning som är underfinansierade. Äldreboenden som inte byggs. Snart är det besparingar på alla plan.

De som nu kan tänka sig att flytta till Skellefteå kommer att få en överraskning. Även de som redan är genuina Skelleftebor och skattebetalare har börjat att fundera. Vad är det som har blivit fel? Varför klarar man inte av att budgetera rätt? Man kan undra om klyschan ”Vi fortsätter att satsa – för vi tror på framtiden” har någon sanningshalt eller om det bara är tomma ord för en godtrogen befolkning.

Kommer Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att klara vår framtid eller räcker det att bara tro på framtiden? En tro är blott ett önsketänkande, en framtidsbild som inte innehåller försämringar. Inte som verkligheten ser ut nu, kriser i de flesta välfärdstjänster vi betalar skatt till.

Lennart Gustavsson, Tuvan

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut