Bockholmsvägen förbi Stackgrönnanskolan.
Bockholmsvägen förbi Stackgrönnanskolan. Foto: Lars Eriksson

Insändare: Ge våra barn en säker väg

Jag vill uppmärksamma om att många struntar i att följa hastighetsbegränsningen på Bockholmsvägen, särskilt vid Stackgrönnan, Örviken och in till Nyhamn. Det går barn på vägarna som ska till skolan eller till kompisar på kvällar, helger och lov. Det går nyblivna föräldrar med sina barn i barnvagnar samt folk som rastar sina hundar.

Vägen från Stackgrönnan in till Nyhamn har inte hög prioritet då det gäller skottning på vintern och har inte blivit prioriterad alls då det gäller gång- och cykelväg. Det är mer än en gång jag har fått gå ner i diket med barnvagnen, då bussarna som gått in till Nyhamn har kört alldeles för fort på vinterväg.

Det har enligt vittnen varit bilar som med hög hastighet kört av vägen när de kappkört. Det har passerat motorcyklister och lastbilsförare som kört olämpligt fort. Förbi Stackgrönnanskolan är det hastighetsbegränsning på 30 kilometer i timmen, men det är inte många som håller den hastigheten. Det förekommer till och med omkörningar vid övergångsstället, vid ett tillfälle höll ett barn på att bli påkörd.

Med detta sagt vill jag och alla i området ha en förändring. Detta är inte acceptabelt. Barn ska kunna ha en säker väg hem från skolan. Folk som rastar sina hundar eller de som bara är ute på promenad ska kunna känna sig trygga på vägen. Vi som bor här vill att det ska byggas en gång- och cykelväg samt att vägen ska prioriteras gällande skottning på vintern. Sedan vill vi att hastigheten på vägen ska ses över. Kanske även ett permanent farthinder borde byggas. Nu är det dags för en förändring!

Therese Gustafsson, Nyhamn

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut