Foto: Thea Holmqvist

Insändare: Det lokala musiklivet behöver stöd

Musiklivet i Skellefteå behöver allt stöd och all uppmuntran det kan få för att föryngras och utvecklas, inte minst jazzen. Jazzklubben Boston har förtjänstfullt under kort tid arrangerat tre jazzkonserter. De två första med lokala äldre musiker av hög klass. Den tredje i raden med en kvartett unga musiker som alla har koppling till Skellefteå. En väldigt inspirerande konsert med mycket duktiga musiker och jazzmusik på högsta nivå.

Några reportage eller recensioner av dessa konserter har jag inte sett i Norran. Tyst som i graven. I en byggnad i Skellefteå recenseras varenda tekning av Norran – flersidigt.

Ett kulturhus växer upp mot skyn i centrala staden. I den sfären verkar Norran vara under jorden. Vi är många musikvänner i Skellefteå som efterlyser kompetens och engagemang i Norran, för stöd till det lokala musiklivet. Vi är också många som vill ha svar på frågan hur Norran ser på sin roll som speglare, utvecklare och uppmuntrare av musik i Skellefteå – och då inte minst jazzen.

Christer Ågren, Boviken

Svar direkt

Skellefteås musikliv blomstrar i allra högsta grad, och speciellt i sommar har det varit otroligt många musikarrangemang. Vilket är jätteroligt, men med våra begränsade resurser är det tyvärr omöjligt att bevaka allt som händer. Vi eftersträvar en blandad kulturbevakning, med olika uttryck och utövare, vilket innebär att vi måste prioritera. Jazzen ska självklart också ta plats – senast under jazzkvällen vid älven bevakades musikuttrycket. Kom gärna med tips om jazzevenemang i framtiden.

Maria Wallin, kultur- och nöjesredaktör

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut