Foto: Adam Ihse / TT

Insändare: Coronasmittan – glöm inte bort att tacka alla hjältar

Till alla som inte lyssnar på vädjan om covid-19 och till alla som gör det, vi har glömt det viktiga. Eller rättare sagt ni, för själv tänker jag på detta en hel del.

För det första:

Vårdpersonal, assistenter och administratörer, vi tackar er för den otroliga tjänst ni genomför. Det är en risk för er att varje dag att gå till jobbet. Det är ett slit utan dess like, på grund av att ni är för få. Ni får kämpa så tårarna nästan rinner, men samtidigt tar ni hand om oss som är sjuka, svaga och har andra krämpor. Själv hör jag till riskgruppen, men jag hoppas innerligt att jag inte blir sjuk och hamnar hos er. Lyssna nu alla ni som vägrat att lyssna på råden om karantän och smittspridning. Visa er tacksamhet till dessa hårt arbetande människor med att inte bli sjuka, och att inte sprida covid-19 vidare.

För det andra:

Den grupp av människor som glöms bort i tacksamhetsläget är alla budbils- och matvaruchaufförer som kör på vägarna, vecka in och vecka ut för att se till att det nödvändiga varorna kommer på plats. De ser till att vi får mat på bordet, toapapper att torka våra bakdelar med, medicin till apotek och butiker och att vården får det som behövs. Vi är alla er skyldiga ett stort tack för det ni gör, trots att ni också riskerar livet för vår skull. Tack till alla buss- och lokförare samt piloter för att ni kämpar tappert i dessa tider.

För det tredje:

Tack till regeringen som på alla sätt och vis försöker att hålla ordning på detta när allting runt omkring rasar. Tack till ordningsmakten och säkerhetsbolag för att ni kämpar för att hålla oss säkra.

För det fjärde:

Tack till alla ni som jobbar inom matsektorn; i matbutiker, apotek och i andra sektorer där ni är i frontlinjen för att hålla våra magar mätta. Tack vare er kan vi sova på nätterna, trygga i vetskapen om att sinar något så kan vi gå till er och få tag i nästan allt vi behöver.

Så ett stort tack till er som bidrar och lyssnar. Glöm inte bort dem som behöver ett extra tack.

Isdraken med vänner

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut