Foto: Jeanette Lövgren

Insändare: Busstrafiken – invånarna i ”Sherwoodskogen” protesterar

När jag och min hustru tar vår promenad på eftermiddagen så möter vi som vanligt en tom buss från Skellefteå buss. Den är inte i trafik och kör tillbaka från Övre Kågedalen, efter att ha skjutsat barn från skolan. Samma sak sker på förmiddagen, men i andra riktningen. Hur kan man motivera syftet med detta? Extra hånfullt kan det väl också betraktas att dessa bussar ibland brukar skyltas med ”Sherwoodskogen” istället för ”Ej i trafik”.

Redan nu så har en familj med två barn tvingats flytta in till centrala Skellefteå eftersom en av familjemedlemmarna inte fick åka med skolbussen. Av samma anledning tvingas vissa personer med sjukvårdsbehandlingar tillbringa hela dagen, från klockan 07.30 till 17.00, i stan trots att deras behandlingar bara tar någon timme i anspråk.

Vad kan man då göra åt detta? Kanske inte så mycket annat än att invänta nästa kommunalval och lägga detta och mycket annat i vågskålen. Ändå måste alla som drabbas protestera och använda de medel som står till buds.

I mitt fall kommer det att innebära en ”teknisk flyttning” till en annan kommun där jag kommer att betala fyra kronor mindre per hundring i kommunal- och regionskatt. Samtidigt kommer jag ändå till stor del att bo kvar med mitt omfattande fritidsboende i den bussavvecklade delen av kommunen som kallas ”Sherwoodskogen”.

Gravt upprörd pensionär

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut