Foto: Magnus Andersson/TT

Insändare: Bötfäll cyklisterna som bryter mot lagen

Läser var eller varannan dag i Norran om att polisen har stoppat några fortkörare vid sina razzior, vilket nog är lovvärt. Däremot så tror jag att många av våra invånare är betydligt mer rädd för att råka ut för skador av de cyklister som utan hänsyn framför sin fordon där det inte är tillåtet. Nygatan har varit ett problem länge, där man helst bör ha ögon i nacken.

Nu har det byggts upp ett nytt presumtivt skadeområde efter Södra Järnvägsgatan, där det liksom på delar av Nygatan är cykelförbud. Detta verkar inte ha någon verkan, när vi kan läsa i Norran att de som bryter mot detta i värsta fall får en tillsägelse av polisen. Samtidigt bötfäller polisen fortkörande bilförare.

För att värna om våra invånare så hoppas jag att ordningsmakten tar tag i detta problem och ser till att de cyklister som inte förmår att följa samhällets regler åtminstone får en ordningsbot. För vad jag förstår av deras uppförande så har de nog inte genomgått någon form av utbildning, och då finns knappast något förar- eller lämplighetsbevis att återkalla.

A.J

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut