Foto: Julian Stratenschulte

Insändare: Äventyrsbad och hotell – men inget äldreboende

När jag tog del av fritidsnämndens planer på att bygga ett äventyrsbad i Eddahallen och att detta var ett vallöfte från Socialdemokraterna inför 2018 års val, gjorde jag följande reflektion: I Socialdemokraternas valmanifest ingick även löftet om att bygga boende för äldre med vårdbehov. Man utsåg Erikslid som plats för denna byggnad med 120 platser.

Men vad hände, nu är det löftet glömt. Planen på byggandet förpassades till framtida projekt och detta trots att man vet att antalet äldre ökar kraftigt de närmsta åren. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tycker i nuläget att det finns betydligt intressantare objekt att satsa på än bostäder till de allra äldsta och svagaste i samhället. Äventyrsbad, hotell, kontorsbyggnad, bro samt ombyggnad av Stadshuset är några objekt som prioriteras.

Jag tycker att pensionärsorganisationerna har varit alldeles för tysta den senaste tiden, nu är det dags att höja rösten. Hjälpa oss pensionärer att protestera mot en kommunledning som verkar vilja glömma oss äldre.

Besviken pensionär

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut