Foto: Adam Ihse /TT

Insändare: Annie Lööf räddar inte glesbygden

Glesbygdens räddare, den titeln vill nog Annie Lööf (C) ge sig själv efter att hon åstadkommit en skattesänkning på 137 kronor i månaden för de som bor i små kommuner och glesbygd. Åt rätt håll sa en centerpartist, men jag tycker nog att Annie Lööf drar ett löjets skimmer över både sig själv och partiet.

När M, KD och SD, med hjälp av nedlagda röster från C och L, förra hösten röstade igenom årets statsbudget med en skattesänkning på 24 miljarder kronor ter sig denna skattesänkning helt löjlig. Den slopade värnskatten ger inkomsttagare med en månadslön på 60 000 kronor eller mer, en skattelättnad på över 6 000 i månaden.

Annie Lööf är ingen landsbygdspolitiker. Hon värnar storstadsbor och de som bor i exklusiva områden högre, annars hade förslaget aldrig lagts fram. De miljarder detta kostar staten, borde i stället gått direkt in i den kommunala verksamhetens svarta hål. Då hade Annie Lööfs politiska anseende fått sig en puff framåt. Nu får den enskilde ”gotta” sig åt den extra hundralappen man får i plånboken.

Återstår att se hur Annie Lööf ställer sig till den föreslagna skatteutjämningspropositionen som kommer att läggas på riksdagens bord senare i höst, det kommer att visa var tillhörigheten finns.

Sture Grundberg, Malå

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut