Foto: MARK EARTHY

Insändare: Tar makthavarna trampbilen till Bryssel?

Ja tänk, i dag är det tydligen så att vi ska skämmas för det mesta vi gör och inte gör. Vi ska känna skam för att vi äter kött, för att vi kör dieselbilar, för att vi är slösaktiga med elenergin, för att vi åker flyg och så vidare i all evighet.

Jag tror dock att vi som tillhör den äldre generationen är både miljömedvetna och sparsamma, något vi fick lära oss redan från barnsben. Min mor använde gamla kläder till att klippa mattrasor som hon vävde mattor av, vilket blev en varm och vacker återanvändning.

Nej, de som verkligen borde skämmas är politiker och makthavare – de som sakta, men säkert monterar ner hela vårt välfärdssamhälle. De som pratar så varmt om att hela Sverige ska leva och att vi ska ha en levande landsbygd. Och ändå drar man in kollektivtrafiken ute i småorterna. Affärer, skolor och förskolor läggs ner på löpande band och gatubelysningen släcks för att vi ska spara energi.

Så är det att bo utanför centralorten, dock inte i stadscentrum där man verkligen slösar med belysning. Det blir dubbla budskap. Vi ska spara på all energi, samtidigt som alla ska köra laddningsbara elbilar. Jag får inte ihop detta.

Hur gör alla politiker som flera gånger i veckan åker fram och tillbaka till Bryssel? De kanske tar trampbilen ...

Harriet Zetterström, Ersmark

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut