Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT

SD slår självklart vakt om jämställdheten

Replik. Socialdemokraterna får gärna fortsätta ägna sig åt plakatpolitik så att vi sverigedemokrater kan fortsätta jobba med de övergripande frågor som påverkar kvinnors vardag på riktigt.

Replik på Susanne Dufvenbergs (ordförande S-kvinnor Västerbotten) debattartikel ”SD fortsätter motarbeta jämställdheten”, publicerad i Norran och på norran.se onsdagen den 8 augusti 2018.

Med glädje konstaterar jag att vi i SD är överens med Susanne Dufvenberg om att Sverige är ett av världens mest jämställda länder.

Vi sverigedemokrater kommer självklart framgent att slå vakt om denna jämställdhet.

Det är därför vi länge larmat om ökande hedersvåld och moralpoliser som inskränker kvinnors rättigheter i förorten. Det är därför vi vill slå vakt om att ett sekulärt samhälle inte ska acceptera könssegregering på badhus och i skolor, eller att små flickor påtvingas heltäckande religiös beklädnad.

Om ”vrida tiden tillbaka” betyder att unga kvinnor slipper oroa sig för överfalls- eller gruppvåldtäkter får gärna Socialdemokraterna se oss som bakåtsträvare.

Det är för att trygga kvinnors säkerhet som vi vill se fler poliser på gator och på torg. Och det är därför vi Sverigedemokrater ska se till att våldtäktsmän straffas hårdare, och utvisas om de är utländska medborgare.

Att det inte är en slump att Sverige är ett av världens mest jämställda länder är sant. Om vi ska fortsätta vara det i tider av mansdominerad migration från patriarkala länder så krävs att vi med öppna ögon ser vad som hotar kvinnors ställning och åtgärdar detta.

Socialdemokraterna får gärna fortsätta ägna sig åt plakatpolitik så att vi sverigedemokrater kan fortsätta jobba med de övergripande frågor som påverkar kvinnors vardag på riktigt.

Vad gäller aborträtten så vet även Susanne Dufvenberg att vi redan i dag har inskränkningar. Vad Sverigedemokraterna lyft till diskussion är en harmonisering med övriga europeiska länder. Medicinska framsteg leder till nya etiska dilemman rörande liv och död, och det vore oansvarigt att inte lyfta frågan.

Jonas Andersson, riksdagskandidat Sverigedemokraterna Västerbotten

SD fortsätter motarbeta jämställdheten
  1. Många nya namn i Malås nämnder

  2. Klart med delat styre i Malå

  3. Vänsterpartiet påverkar statistiken

  4. Historiskt – Skellefteborna röstade fram kvinnorna

  5. Valmyndigheten råkade förkorta mandatperioden

  6. Ska ta fram gemensam budget

  7. Oppositionen kritisk till fördelning av poster

  8. Två ordförandeposter till Vänsterpartiet

  9. Rött samarbete i Norsjö de kommande fyra åren

  10. Otrohet och nya värderingar missgynnar S i norr

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Aktuell artikel (1 av 1)
SD slår självklart vakt om jämställdheten
Jobb+ logo