Nu finns förstås en hake också. Man ska jobba. Sköta servering och disk, mata djur, slå gräs.
Hur mycket jobb det blir beror på hur många som ställer upp.
– Förr i tiden kunde vi vara 7-8 personer per vecka, och då var det lättare att gå ifrån och bara njuta.
Det säger Marlene Lundström som fortfarande ställer upp.
Måste ta flera veckor
Men de flesta medlemmar är äldre och inför det här året var det extra många som klev av.
– Så fick vi ta tre veckor, tillägger maken Bertil Adolfsson som också är ordförande i föreningen.
Även en annan medlem måste ta tre veckor för att schemat ska gå ihop. Därför har föreningen nu i annons letat efter nytt folk.
– Tanken är att man ska ta en vecka vardera. Men går det inte är det också välkommet med strödagar, säger Marlene.
Trivsamt liv
Hon njuter mycket av tiden på gården.
– Det här är ett liv som jag känner igen från mitt barndomshem.
Hon gillar den långsamma och gammeldags livsstilen med självhushåll.
– Den vill jag gärna dela med mig av. Man behöver inte ha bakgrundskunskaper för att jobba här utan man lär sig. Huvudsaken är att man har rätt inställning. Men det är bra om man är van vid djur.
Ansvaret för djuren
Just djuren är ett kapitel för sig. Det finns grisar, får, hönor, kaniner och katter på gården.
– Man känner ansvar för att ingen ska skadas av djuren och inte heller skada djuren. Det är ju föräldrarnas ansvar, men ibland kan vi tycka att barn får springa runt lite väl fritt, säger Marlene som erkänner att hon ibland blir arga tanten.
.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; }.lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }
Vid Norrans besök är det soligt och varmt och flera barnfamiljer har kommit. Tidigare har det ju varit en kall sommar, och paret säger att det varit något mindre besökare än normalt.
Bertil Adolfsson säger att föreningen till hösten ska ta en diskussion om hur länge man ska ha öppet och om det är nödvändigt med servering alla dagar.
– Vi säljer bryta med fil som vi tätat själva, hembakt bröd och hemkokt syltefläsk. Det går ihop och ger lite intäkter som behövs för el och annat. Maten är också en del i konceptet eftersom den är gammeldags, säger Marlene.
Många arrangemang
På gården ordnas underhållning med jämna mellanrum, det håller en av entusiasterna i föreningen i, så det rullar på av sig självt.
– Även aktiviteterna för barn har vi en särskild hjälp till.
Föreningen har tagit emot feriearbetande ungdom, men haken är avståndet när Rismyrliden ligger avsides. I år blev det bara en som nappade på erbjudandet.
Allt arbete utom feriejobben är ideellt.