Världsledande företag söker talanger i Skellefteå

Schneider Electric är en ledande specialist inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier.
Schneider Electric är en ledande specialist inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Foto: CHILDERIC ARNAUD
I samarbete med rekryteringsföretaget Professionals Nord från Umeå startar Schneider Electric under hösten 2019 ett talangprogram i syfte att tidigt knyta till sig juniora tekniktalanger i Norrland. Programmet har bland annat lanserats i Skellefteå.

Schneider Electric är en ledande specialist inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier och finns i över 100 länder.

I Skellefteå är Schneider anlitade av byggbolaget Hent som ska uppföra kulturhuset. Med Schneider Electrics IoT-system ska man kunna styra och reglera byggnadernas värme, ventilation och kyla för att optimera energieffektiviteten och inomhusklimatet.

Schneider Electric befinner sig i en expansionsfas och inriktar sig nu på juniora teknikprofiler för att stärka organisationen ytterligare. De satsar på nyexaminerade ingenjörer och unga individer med teknisk bakgrund som genom ett talangprogram som sträcker sig över ett år ges möjlighet till utbildning alternerat med praktiskt arbete. Målbilden är att talangerna därefter ska rekryteras till Schneider Electric för att fortsätta sin kompetensutveckling inom företaget.

– Det här är en fantastisk möjlighet för nyexaminerade ingenjörer och teknikintresserade att få en bra start i karriären. Schneider Electric är ett spännande bolag där utvecklingsmöjligheterna är många och framtiden lovande. Det ligger helt i tiden att satsa på juniora profiler och jag ser mycket fram emot att få inleda det här samarbetet, säger i ett pressmeddelande Alexander Lundgren, kundansvarig Professionals Nord.

Johan Andersson, operativ chef Schneider Electric Megabranch Norr konstaterar att företaget haft en enorm tillväxtresa.

– Talangprogrammet är ett viktigt initiativ för att långsiktigt kompetenssäkra vår verksamhet framåt, berättar han.

Schneider Electric har flera gånger de senaste åren rankats som en av världens 50 mest attraktiva arbetsgivare när 200 000 studenter fått frågan av det internationella företaget Universum. Schneider Electric har fler än 140 000 anställda globalt och cirka 1500 anställda i Sverige.

Talangprogrammet startas upp i augusti 2019. Förutom i Skellefteå lanseras programmet även i Umeå, Luleå, Piteå, Sundsvall, Östersund, Gävle, Mora, Falun och Hudiksvall.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut