Här tilldelas Carl Bennet (t v) medaljen "För engagemang och vetenskap".  Handleshögsolans rektor Per Cramér är utdelare.
Här tilldelas Carl Bennet (t v) medaljen "För engagemang och vetenskap". Handleshögsolans rektor Per Cramér är utdelare. Foto: Bild från Göteborgs Universitet

Välkänd näringslivsprofil tilldelas medalj

Carl Bennet, styrelseordförande för bland annat Lifco AB, är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap.

Carl Bennet är välkänd i Skellefteå och är bland annat via Lifco stor ägare i bolag som Brokk, Leab och Hultdins System.

Det är Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som med medaljen vill uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande och mångåriga insatser för att utveckla skolans verksamhet.

– Jag är mycket glad och tacksam över att vi har Carl i vårt nätverk. Han är en klok och tillgänglig samtalspartner med ett starkt intresse för akademins roll i samhället. Hans engagemang har kommit att betyda mycket för vår utveckling, säger Handelshögskolans rektor Per Cramér.

Carl Bennet utbildade sig på Handelshögskolan i Göteborg och är huvudägare och styrelseordförande i Getinge, Lifco och Elanders. Carl Bennet får utmärkelsen Pro Studio et Scientia med följande motivering:

”För att under lång tid, med tydliga akademiska ideal, ett starkt samhällsengagemang, generositet och kreativitet, ha bidragit till Handelshögskolans utveckling som en internationellt allt starkare akademi i nära samverkan med det omgivande samhället.”

Medaljen med tillhörande diplom delades ut i samband med Göteborgs universitets promotionshögtid den 18 oktober.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut