Ung Företagsamhet rekryterar nya medarbetare

Petra Umaerus och Tilda Tullnér förstärker Ung Företagsamhet Västerbotten.
Petra Umaerus och Tilda Tullnér förstärker Ung Företagsamhet Västerbotten. Foto: Graphic UF
Ung Företagsamhet Västerbotten satsar och rekryterar två nya till teamet. Anledningen är att de ska fokusera mer på grundskolan samtidigt som de satsar vidare på UF företagande i gymnasiet.

Målet är att ännu bättre stötta lärarna att arbeta mer entreprenöriellt och därmed uppmuntra elevernas driv och företagsamhet redan från årskurs 3.

Rollen som projektledare på grundskolan kommer Petra Umaerus att axla. Petra är utbildad och har arbetat som musiklärare samt har en bakgrund som projektledare inom handikapporganisationen både i Sverige och internationellt.

Regionchef Frida Stighäll tycker att det känns härligt att få möjlighet att göra denna riktade satsning på grundskolan och på så sätt ge fler elever möjlighet att få uppmuntran att utveckla sitt eget driv genom hela sin skoltid.

– Ju tidigare vi kan göra detta desto bättre. Att vi lyckats rekrytera Petra med sin fantastiska kompetens kommer göra stor skillnad för vår utveckling, berättar hon i ett pressmeddelande.

Ung Företagsamhet Västerbotten anställer även en till skolinformatör på gymnasiet - Tilda Tullnér.

– Det är tack vare det viktiga stöd vi får från kommunerna samt att vi fått utökat stöd hos våra privata partners som vi nu har möjlighet att växa vilket känns bra och viktigt för vår och elevernas utveckling, avslutar Frida Stighäll.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut