Tre intensiva veckor på Grand Hôtel

Darja Isaksson, Vinnova, är en av talarna under invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel.
Darja Isaksson, Vinnova, är en av talarna under invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel. Foto: Pressbild
Den 22 januari invigs Västerbotten på Grand Hôtel i Stockholm. Under tre veckor arrangerar 20 aktörer från Västerbotten olika evenemang.

På Grand Hôtel anordnas allt från konferenser och möten till seminarier och nätverksträffar. Syftet är att visa på länets utvecklingskraft, bygga kontaktnät och öppna för affärsmöjligheter.

Storumans kommun är en aktör som flitigt använder veckorna på Grand som plattform för att knyta nya kontakter och skapa affärsmöjligheter. Under tio års tid har Storumandagen ägt rum i januari varje år, och evenemanget går nu mot sin elfte upplaga.

– Västerbottensdagarna på Grand har utvecklats till en av de viktigaste mötesplatserna mellan Storumans kommun och aktörer som på olika sätt bidrar till utvecklingen i Storumans kommun, berättar i ett pressmeddelande Tomas Mörtsell (C) kommunstyrelsens ordförande, Storumans kommun.

På plats under invigningen finns närmare 300 gäster som arrangörerna menar har en betydande roll för Västerbottens utveckling.

En av talarna vid invigningen är Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova.

– Konkurrenskraft handlar idag om att lösa globala samhällsutmaningar. Det kräver innovation i alla led. Vi har kunskapen och teknologin, men klarar vi av att omsätta det i handling, säger hon.

Västerbotten på Grand arrangeras av Region Västerbotten i samverkan med Skellefteå Kraft och Sparbanksstiftelsen Norrland.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut