Norsjö placerade sig på plats tre i Västerbotten då kreditupplysningsföretaget Syna
Norsjö placerade sig på plats tre i Västerbotten då kreditupplysningsföretaget Syna Foto: Arkivbild

Tillväxtstatistik: Norsjö trea i Västerbotten

Norsjö placerade sig på tredje plats i Västerbotten och Arjeplog på andra plats i Norrbotten i en analys ”Bästa Tillväxt” som är gjord av företaget Syna.

Priset har delats ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007 och belönar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

– För oss på Syna känns det både kul och meningsfullt att dela ut priset igen. Vi tror att en region blir stabilare om det finns en bred tillväxt snarare än om enstaka företag växer mycket. Bästa Tillväxt är en viktig mätning eftersom den visar just detta, säger Harald Stjerna, Informationsansvarig och delägare på Syna i ett pressmeddelande.

Sorsele i topp

Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier hos alla aktiebolag.

Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.

Bäst i Västerbotten blev Sorsele. Norsjö placerade sig på tredje plats och därefter: 5) Skellefteå, och 9) Robertsfors. Malå finns inte med i statistiken.

I Norrbottens län placerade sig Piteå i topp, följt av Arjeplog. Arvidsjaur landade på plats 13.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut